Loading ...

Responses by Adam Weiss, founder/creative director, Landscape

Background: This most recent version of the Landscape site represents our intentional approach to communicating the studio’s values and services. Swept up in client work during the initial few years of our evolution, we spent too little time documenting and sharing our work with wider audiences. But our studio has matured since then, both in the depth of our expertise and in the range of clients we now work with. We wanted to clearly signal this new phase.

Highlights: The modularity and flexibility of the CMS. The structure facilitates storytelling at multiple depths—with rich case study pages with unending modularity, simple news announcements and every variation in between. It answers the questions: What do we do? And why? Ultimately, our site conveys our unique blend of expressive capabilities, our extreme attention to detail and our desire to work with clients seeking influential change.

Challenges: Launching great digital work takes a lot of focus and endurance. QA is never the most enjoyable task. Creating and applying taxonomy of tags for filtering projects is time-consuming. Finding space to explore while remaining within a reasonable budget takes discipline. Over the years, we’ve established systems to help guide our efforts, but our expectations seem to rise in parallel!

Favorite details: The team did an amazing job leveraging very few elements to create a very rich experience. The site only uses one typeface in one weight and in two (almost one) colors! We believe this will yield a site that feels contemporary now, and will stand the test of time. The second detail is the edit on the work. We selected a mix of work that gives users a great feel for the studio as a whole without becoming overwhelmed. Then, if they’re interested in diving deeper into the work, that depth is there.

Navigational structure: We wanted users to get a solid sense of the studio, even if they just visited a single page. We also hoped they’d be drawn across each core section of the site. At the bottom of the main landing pages, playful links to the other three sections appear in-sequence as users arrive. When users select the “Studio” section of the site, they are presented with a brief, flexible slideshow and clear, bold information. Since our users wouldn’t be frequently visiting this page, we wanted to offer them an immersive and memorable moment during their exploration.

thisislandscape.com

Browse Projects

Click on an image to view more from each project
X

With a free Commarts account, you can enjoy 50% more free content
Create an Account
Get a subscription and have unlimited access
Subscribe
Already a subscriber or have a Commarts account?
Sign In
X

Get a subscription and have unlimited access
Subscribe
Already a subscriber?
Sign In